Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

Leskovac: Ivana Dendić pobedila na takmičenju “Besede u Zoranovu čast”

LESKOVAC – Na kvalifikacionom takmičenju “Besede u Zoranovu čast”, koje je sinoć održano u Leskovčakom kulturnom centru, titilom pobednika okitila se nezaposlena profesorica razredne nastave Ivana Dendić(25), drugo i treće mesto prilali su Milošu Stajiću, studneti i Milici Vidanović, diplomiranom filologu. Konkurencija nije bila naročito jaka, jer se prijavilo sedmoro takmičara među kojima i nekoliko kandidata koji zbog prevelike treme nisu uspeli da prikažu ni delić svog govorničkog dara. Ipak, svi su nagrađeni brojnim poklonima i dobili gromoglasne aplauze raspoložene publike.

Pobednica takmičenja imaće priliku da učestvuje u Nišu, 4. marta, kada se pdržava polufinale. Tema ovogodišnjeg takmičenja je Đinđićev citat „Reforme u Srbiji mogu da uspeju samo ako osećanje nade i volje pobedi nad osećanjem praznog mudrovanja i cinizma“. Finale takmičenje “Besede u Zoranovu čast” biće 12. marta u Beogradu.

Ivana Dendić održala je besedu „Mi smo svuda gde su naši tragovi“, a kasnije je izjavila agenciji Jugmedia (čiji su i fotosi) da je motov njene besede bio da pokrene mlade ljude sa završenim fakultetom, koji tamo negde ćute i koji se sklanjaju, da ih motiviše da podignu svoj glas.

Žiri su činili Tanja Nežić, novinarka Blica (predsednik), Goran Ćirić, direktor PTT Srbije, Konstantin Samofalov, narodni poslanik, Saša Stojanović, pisac iz Leskovca i Slobodan Kocić, gradonačelnik Grada Leskovca.

The Best bookmaker bet365